Title Image

Η σχολή μας

Η σχολή

Η σχολή χορού flamenco, Contra Tiempo βρίσκεται στο Περιστέρι (Φιλικών 58, 12131 Περιστέρι (μέτρο Άγιος Αντώνιος) – Τηλ: 210 5757516) από τα τέλη του 2011 και είναι η πρώτη εξειδικευμένη σχολή που διαδίδει την τέχνη του flamenco στα Δυτικά Προάστια.

Η διακόσμηση του χώρου είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα του flamenco, και η ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος σε προσκαλεί να χορέψεις. Μια σχολή boutique που δίνει σημασία στους μαθητές και στην ουσία της τέχνης του flamenco και όχι σε μάταιες επιδείξεις εντυπωσιασμού.

Η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας της σχολής βρίσκεται σε ένα επίπεδο με ανάλογες σχολές χορού της Σεβίλλης, ενώ το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι βασισμένο πάνω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ισπανία με σκοπό την βιωματική εκμάθηση της κουλτούρας του φλαμένκο καθώς επίσης και «ισπανικές βραδιές» με προβολές ταινιών στο χώρο της σχολής.

Επίσης, πραγματοποιούνται παραστάσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών σε θέατρα της Αθήνας με την συμμετοχή όλων των μαθητών της σχολής συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Τα μαθήματα

Στην Contra Tiempo διδάσκονται οι σωστές βάσεις και η σωστή τεχνική του χορού: χορογραφία, αυτοσχεδιασμός και ρυθμολογία. Τα μαθήματα γίνονται συνοδεία κιθάρας, τραγουδιού, cajon (κρουστό) όπως επίσης και με ένα μεγάλο εύρος μουσικών επιλογών. Στο πλαίσιο των μαθημάτων η μαθήτρια ή ο μαθητής έχει την δυνατότητα να μάθει δομημένες χορογραφίες, τεχνική ποδιών, τεχνική κορμού, ρυθμολογία και ενδυνάμωση.

Υπάρχουν τμήματα απόκτησης των διεθνώς αναγνωρισμένων πτυχίων του συστήματος εξετάσεων της Spanish Dance Association.

Spanish Dance Association

Στο πλαίσιο του μαθήματος διδάσκεται η ύλη του συστήματος της κάθε τάξης την οποία ο διδασκόμενος παρουσιάζει σε εξεταστική επιτροπή κάθε Φεβρουάριο ή Ιούνιο. (Το σύστημα του οργανισμού της S.D.S διδάσκεται σε χώρες όπως Ισπανία, Αγγλία, Ρωσία, Ν. Αφρική, Αμερική, Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία, Μάλτα)

Λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα με πρωινά και απογευματινά μαθήματα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος η μαθήτρια ή ο μαθητής φοράει άνετα ρούχα και αποκλειστικά παπούτσια flamenco. Οι αρχάριοι μαθητές μέχρι να προμηθευτούν τα παπούτσια τους φοράνε παπούτσια με μικρό τακούνι ή κάρακτερ.

    • Τα μαθήματα είναι δίωρα και γίνονται 2 φορές την εβδομάδα.
    • Το πάτωμα της σχολής είναι αντικραδασμικό και κατασκευασμένο αποκλειστικά για χορό.
    • Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα της σχολής για μελέτη, τις ελεύθερες ώρες.
    • Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται μέσα Ιουλίου. Τέλη Ιανουαρίου ξεκινάει νέος κύκλος μαθημάτων.
    • Οι ώρες και οι μέρες των μαθημάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών.